PRZYJĘCIA WESELNE – BANKIETY – JUBILEUSZE
Przykładowe menu Weselne na 2024 rok.
OPCJA 1
Zupy (250 ml/os) – 1 pozycja do wyboru
Rosół z kury z makaronem, marchewką i natką pietruszki
Krem z marchwi i dyni z grzankami ziołowymi (veg)
Krem z pieczonych pomidorów z groszkiem ptysiowym (veg)
Krem z zielonego groszku z grzankami (veg)
Cappuccino z białych warzyw z bazyliowym pesto z serem lazur (veg)
Dania główne (260g/os) – 2 pozycje do wyboru
Kotlet de’volaille z masłem i koperkiem
Filet z kurczaka nadziewany serem typu feta i suszonymi pomidorami
Filet drobiowy panierowany w migdałach
Pieczony filet z indyka w sosie maślanym
Tradycyjny kotlet schabowy
Roladka wieprzowa z pieczarkami i serem
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Pieczeń z karkówki w sosie własnym
Bitki wołowe duszone w czerwonym winie
Roladka wołowa z ogórkiem, cebulą i boczkiem
Łosoś pieczony w ziołach
Filet z dorsza saute w cytrusach
Dania wegetariańskie
Papryka faszerowana ryżem i warzywami na sosie ziołowym
Panierowany camembert z żurawiną
Dodatki skrobiowe (porcja – 220 g) – 2 pozycje do wyboru
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Maślane puree ziemniaczane
Domowe kopytka z okrasą
Kluski śląskie z masełkiem
Ryż basmati z warzywami
Dodatki warzywne (porcja – 120g) – 2 pozycje do wyboru
Surówka z białej kapusty
Colesław z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Colesław z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Surówka z marchwi i selera
Surówka z marchewki z ananasem
Surówka z selera z rodzynkami
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Mizeria z ogórków ze śmietaną i szczypiorkiem
Buraczki z cebulką
Warzywa blanszowane (brokuł, kalafior,mini marchewki)
Mix sałat z warzywami i dresingiem vinegreat
Dania ciepłe (porcja – 250g) – 2 pozycje do wyboru
Pikantny wieprzowy gulasz węgierski
Pieczone podudzie z kurczaka glazurowane w BBQ
Strogonoff z indyka z ziołowymi kluseczkami
Wołowa zupa gulaszowa z ziemniakami
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem z pieczarkami i serem (veg)
Zimne zakąski (800g/os) – 8 pozycji do wyboru
Deska serów gatunkowych z orzechami (veg)
Deska wędlin pieczonych i wędzonych
Schab pieczony z musem chrzanowym
Karczek w czosnkowej tonacji z sosem ziołowym
Schab nadziewany morelą
Schab pieczony glazurowany w galarecie
Indyk pieczony w paprykowej otoczce
Pasztet pieczony z żurawiną
Sałatka grecka z serem typu feta i oliwkami (veg)
Sałata gyros z fileta drobiowego
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami (veg)
Sałatka capresse z sosem balsamicznym (veg)
Sałatka z brokuła i kalafiora z prażonymi płatkami migdałów (veg)
Sałatka z rukoli z kozim serem i pieczona dynią z sosem balsamico (veg)
Sałatka a’la cezar z kurczakiem i twardym serem dojrzewającym
Tradycyjna sałatka jarzynowa (veg)
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką
Śledź w oleju z cebulką
Tymbalijki drobiowe z warzywami
Jajka faszerowane musem szynkowym
Jajka faszerowane musem pieczarkowym (veg)
Zakąski typu finger food:
Babeczki z ciasta kruchego z musem drobiowym
Babeczki z ciasta kruchego z musem łososiowym
Babeczki z ciasta kruchego z musem śmietankowow-ziołowym (veg)
Vol-au-vent z musem ziołowym (veg)
Vol-au-vent z musem łososiowym z kawiorem
Crostini z serem typu feta i miętą (veg)
Pieczywo, masło
Bufet kawowo – herbaciany bez limitu
Napoje gazowane, soki, jabłkowy i pomarańczowy 1l na osobę
Woda gazowana bez limitu
Koszt 300 zł/os*
*Cena obowiązuje przy przyjęciu do 12 h i min. 90 osobach pełnopłatnych.
Dzieci do lat 5 bezpłatnie.
Dzieci do lat 10, obsługa wesela (DJ, zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta) 50% ceny.
W cenę menu wliczona została zastawa stołu, pokrowce na krzesła i obsługa.
Tort i alkohole we własnym zakresie (nie pobieramy korkowego).
OPCJA 2
Menu weselne 2024 opcja 2
Na powitanie lampka szampana dla Gości.
Zupy (250 ml/os) – 2 pozycje do wyboru 50/50
Rosół z kury z makaronem, marchewką i natką pietruszki
Krem z marchwi i dyni z grzankami ziołowymi (veg)
Krem z pieczonych pomidorów z groszkiem ptysiowym (veg)
Krem z zielonego groszku z grzankami (veg)
Cappuccino z białych warzyw z bazyliowym pesto z serem lazur (veg)
Dania główne (290g/os) – 4 pozycje do wyboru
Kotlet de’volaille z masłem i koperkiem
Filet z kurczaka nadziewany serem typu feta i suszonymi pomidorami
Filet drobiowy panierowany w migdałach
Pieczony filet z indyka w sosie maślanym
Tradycyjny kotlet schabowy
Roladka wieprzowa z pieczarkami i serem
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Pieczeń z karkówki w sosie własnym
Bitki wołowe duszone w czerwonym winie
Roladka wołowa z ogórkiem, cebulą i boczkiem
Łosoś pieczony w ziołach
Filet z dorsza saute w cytrusach
Dania wegetariańskie
Papryka faszerowana ryżem i warzywami na sosie ziołowym
Panierowany camembert z żurawiną
Dodatki skrobiowe (porcja – 260 g) – 3 pozycje do wyboru
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Maślane puree ziemniaczane
Domowe kopytka z okrasą
Kluski śląskie z masełkiem
Ryż basmati z warzywami
Dodatki warzywne (porcja – 120g) – 3 pozycje do wyboru
Surówka z białej kapusty
Colesław z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Colesław z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Surówka z marchwi i selera
Surówka z marchewki z ananasem
Surówka z selera z rodzynkami
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Mizeria z ogórków ze śmietaną i szczypiorkiem
Buraczki z cebulką
Warzywa blanszowane (brokuł, kalafior,mini marchewki)
Mix sałat z warzywami i dresingiem vinegreat
Dania ciepłe (porcja – 250g) – 2 pozycje do wyboru
Pikantny wieprzowy gulasz węgierski
Pieczone podudzie z kurczaka glazurowane w BBQ
Strogonoff z indyka z ziołowymi kluseczkami
Wołowa zupa gulaszowa z ziemniakami
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem z pieczarkami i serem (veg)
Zimne zakąski (1100g/os) – 12 pozycji do wyboru
Deska serów gatunkowych z orzechami (veg)
Deska wędlin pieczonych i wędzonych
Schab pieczony z musem chrzanowym
Karczek w czosnkowej tonacji z sosem ziołowym
Schab nadziewany morelą
Schab pieczony glazurowany w galarecie
Indyk pieczony w paprykowej otoczce
Pasztet pieczony z żurawiną
Sałatka grecka z serem typu feta i oliwkami (veg)
Sałata gyros z fileta drobiowego
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami (veg)
Sałatka capresse z sosem balsamicznym (veg)
Sałatka z brokuła i kalafiora z prażonymi płatkami migdałów (veg)
Sałatka z rukoli z kozim serem i pieczona dynią z sosem balsamico (veg)
Sałatka a’la cezar z kurczakiem i twardym serem dojrzewającym
Tradycyjna sałatka jarzynowa (veg)
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką
Śledź w oleju z cebulką
Tymbalijki drobiowe z warzywami
Jajka faszerowane musem szynkowym
Jajka faszerowane musem pieczarkowym (veg)
Zakąski typu finger food:
Babeczki z ciasta kruchego z musem drobiowym
Babeczki z ciasta kruchego z musem łososiowym
Babeczki z ciasta kruchego z musem śmietankowow-ziołowym (veg)
Vol-au-vent z musem ziołowym (veg)
Vol-au-vent z musem łososiowym z kawiorem
Crostini z serem typu feta i miętą (veg)
Pieczywo, masło
Bufet kawowo – herbaciany bez ograniczeń
Ciasto 4 rodzaje ( jabłecznik/ sernik/ firmowe, z galaretką)
Napoje 1,l/os ( Cola, Fanta, sok jabłkowy, sok pomarańczowy
Woda gazowana z cytryną bez ograniczeń
Koszt 350 zł/os*
*Cena obowiązuje przy przyjęciu do 12 h i min. 90 osobach pełnopłatnych.
Dzieci do lat 5 bezpłatnie.
Dzieci do lat 10, obsługa wesela (DJ, zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta) 50% ceny.
W cenę menu wliczona została zastawa stołu, pokrowce na krzesła i obsługa.
Tort i alkohole we własnym zakresie (nie pobieramy korkowego).