PRZYJĘCIA WESELNE – BANKIETY – JUBILEUSZE
Przykładowe menu Weselne na 2024 rok

OPCJA 1

Zupy (250 ml/os) – 1 pozycja do wyboru

Rosół z kury z makaronem, marchewką i natką pietruszki

Krem z marchwi i dyni z grzankami ziołowymi (veg)

Krem z pieczonych pomidorów z groszkiem ptysiowym (veg)

Krem z zielonego groszku z grzankami (veg)

Cappuccino z białych warzyw z bazyliowym pesto z serem lazur (veg)

Dania główne (260g/os) – 2 pozycje do wyboru

Kotlet de’volaille z masłem i koperkiem

Filet z kurczaka  nadziewany serem typu feta i suszonymi pomidorami

Filet drobiowy panierowany w migdałach

Pieczony filet z indyka w sosie maślanym

Tradycyjny kotlet schabowy

Roladka wieprzowa z pieczarkami i serem

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Pieczeń z karkówki w sosie własnym

Bitki wołowe duszone w czerwonym winie

Roladka wołowa z ogórkiem, cebulą i boczkiem

Łosoś pieczony w ziołach

Filet z dorsza saute w cytrusach

 

Dania wegetariańskie  

Papryka faszerowana ryżem i warzywami na sosie ziołowym

Panierowany camembert z żurawiną

 

Dodatki skrobiowe (porcja – 220 g) – 2 pozycje do wyboru

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Ziemniaki opiekane z rozmarynem

Maślane puree ziemniaczane

Domowe kopytka z okrasą

Kluski śląskie z masełkiem

Ryż basmati z warzywami

 

Dodatki warzywne (porcja – 120g) – 2 pozycje do wyboru

Surówka z białej kapusty

Colesław z białej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Colesław z czerwonej kapusty

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z marchwi i selera

Surówka z marchewki z ananasem

Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Mizeria z ogórków ze śmietaną i szczypiorkiem

Buraczki z cebulką

Warzywa blanszowane (brokuł, kalafior,mini marchewki)

Mix sałat z warzywami i dresingiem vinegreat

Dania ciepłe (porcja – 250g) – 2 pozycje do wyboru

Pikantny wieprzowy gulasz węgierski

Pieczone podudzie z kurczaka glazurowane w BBQ

Strogonoff z indyka z ziołowymi kluseczkami

Wołowa zupa gulaszowa z ziemniakami

Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem z pieczarkami i serem (veg)

Zimne zakąski (800g/os) –  8 pozycji do wyboru

Deska serów gatunkowych z orzechami (veg)

Deska wędlin pieczonych i wędzonych

Schab pieczony z musem chrzanowym

Karczek w czosnkowej tonacji z sosem ziołowym

Schab nadziewany morelą

Schab pieczony glazurowany w galarecie

Indyk pieczony w paprykowej otoczce

Pasztet pieczony z żurawiną

Sałatka grecka z serem typu feta i oliwkami (veg)

Sałata gyros z fileta drobiowego

Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami (veg)

Sałatka capresse z sosem balsamicznym (veg)

Sałatka z brokuła i kalafiora z prażonymi płatkami migdałów (veg)

Sałatka z rukoli z kozim serem i pieczona dynią z sosem balsamico (veg)

Sałatka a’la cezar z kurczakiem i twardym serem dojrzewającym

Tradycyjna sałatka jarzynowa (veg)

Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką

Śledź w oleju z cebulką

Tymbalijki drobiowe z warzywami

Jajka faszerowane musem szynkowym

Jajka faszerowane musem pieczarkowym (veg)

Zakąski typu finger food:

Babeczki z ciasta kruchego z musem drobiowym

Babeczki z ciasta kruchego z musem łososiowym

Babeczki z ciasta kruchego z musem śmietankowow-ziołowym (veg)

Vol-au-vent z musem ziołowym (veg)

Vol-au-vent z musem łososiowym z kawiorem

Crostini z serem typu feta i miętą (veg)

Pieczywo, masło

Bufet kawowo – herbaciany bez limitu

Napoje gazowane, soki, jabłkowy i pomarańczowy 1l na osobę

Woda gazowana bez limitu

 

Koszt 300 zł/os*

*Cena obowiązuje przy przyjęciu do 12 h i min. 90 osobach pełnopłatnych.

Dzieci do lat 5 bezpłatnie.

Dzieci do lat 10, obsługa wesela (DJ, zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta) 50% ceny.

W cenę menu wliczona została zastawa stołu, pokrowce na krzesła i obsługa.

Tort i alkohole we własnym zakresie (nie pobieramy korkowego).

OPCJA 2

Na powitanie lampka szampana dla Gości.

Zupy (250 ml/os) – 2 pozycje do wyboru 50/50

Rosół z kury z makaronem, marchewką i natką pietruszki

Krem z marchwi i dyni z grzankami ziołowymi (veg)

Krem z pieczonych pomidorów z groszkiem ptysiowym (veg)

Krem z zielonego groszku z grzankami (veg)

Cappuccino z białych warzyw z bazyliowym pesto z serem lazur (veg)

Dania główne (290g/os) –  4 pozycje do wyboru

Kotlet de’volaille z masłem i koperkiem

Filet z kurczaka  nadziewany serem typu feta i suszonymi pomidorami

Filet drobiowy panierowany w migdałach

Pieczony filet z indyka w sosie maślanym

Tradycyjny kotlet schabowy

Roladka wieprzowa z pieczarkami i serem

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Pieczeń z karkówki w sosie własnym

Bitki wołowe duszone w czerwonym winie

Roladka wołowa z ogórkiem, cebulą i boczkiem

Łosoś pieczony w ziołach

Filet z dorsza saute w cytrusach

 

Dania wegetariańskie  

Papryka faszerowana ryżem i warzywami na sosie ziołowym

Panierowany camembert z żurawiną

 

Dodatki skrobiowe (porcja – 260 g) –  3 pozycje do wyboru

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Ziemniaki opiekane z rozmarynem

Maślane puree ziemniaczane

Domowe kopytka z okrasą

Kluski śląskie z masełkiem

Ryż basmati z warzywami

 

Dodatki warzywne (porcja – 120g) – 3 pozycje do wyboru

Surówka z białej kapusty

Colesław z białej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Colesław z czerwonej kapusty

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z marchwi i selera

Surówka z marchewki z ananasem

Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Mizeria z ogórków ze śmietaną i szczypiorkiem

Buraczki z cebulką

Warzywa blanszowane (brokuł, kalafior,mini marchewki)

Mix sałat z warzywami i dresingiem vinegreat

Dania ciepłe (porcja – 250g) – 2 pozycje do wyboru

Pikantny wieprzowy gulasz węgierski

Pieczone podudzie z kurczaka glazurowane w BBQ

Strogonoff z indyka z ziołowymi kluseczkami

Wołowa zupa gulaszowa z ziemniakami

Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem z pieczarkami i serem (veg)

Zimne zakąski (1100g/os) –  12 pozycji do wyboru

Deska serów gatunkowych z orzechami (veg)

Deska wędlin pieczonych i wędzonych

Schab pieczony z musem chrzanowym

Karczek w czosnkowej tonacji z sosem ziołowym

Schab nadziewany morelą

Schab pieczony glazurowany w galarecie

Indyk pieczony w paprykowej otoczce

Pasztet pieczony z żurawiną

Sałatka grecka z serem typu feta i oliwkami (veg)

Sałata gyros z fileta drobiowego

Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami (veg)

Sałatka capresse z sosem balsamicznym (veg)

Sałatka z brokuła i kalafiora z prażonymi płatkami migdałów (veg)

Sałatka z rukoli z kozim serem i pieczona dynią z sosem balsamico (veg)

Sałatka a’la cezar z kurczakiem i twardym serem dojrzewającym

Tradycyjna sałatka jarzynowa (veg)

Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką

Śledź w oleju z cebulką

Tymbalijki drobiowe z warzywami

Jajka faszerowane musem szynkowym

Jajka faszerowane musem pieczarkowym (veg)

Zakąski typu finger food:

Babeczki z ciasta kruchego z musem drobiowym

Babeczki z ciasta kruchego z musem łososiowym

Babeczki z ciasta kruchego z musem śmietankowow-ziołowym (veg)

Vol-au-vent z musem ziołowym (veg)

Vol-au-vent z musem łososiowym z kawiorem

Crostini z serem typu feta i miętą (veg)

Pieczywo, masło

Bufet kawowo – herbaciany bez ograniczeń

 

Ciasto 4 rodzaje ( jabłecznik/ sernik/ firmowe, z galaretką)

Napoje 1,l/os ( Cola, Fanta, sok jabłkowy, sok pomarańczowy

Woda gazowana z cytryną bez ograniczeń

Koszt 350 zł/os*

*Cena obowiązuje przy przyjęciu do 12 h i min. 90 osobach pełnopłatnych.

Dzieci do lat 5 bezpłatnie.

Dzieci do lat 10, obsługa wesela (DJ, zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta) 50% ceny.

W cenę menu wliczona została zastawa stołu, pokrowce na krzesła i obsługa.

Tort i alkohole we własnym zakresie (nie pobieramy korkowego).